طراحی با مداد

طراحی با مداد و طراحی چهره توسط علیرضا شیرین

۴ مطلب در شهریور ۱۳۹۶ ثبت شده است

طراحی چهره: ابزار طراحی مورد نیاز سیاه قلم

ابزار طراحی چهره

ابزار طراحی مورد نیاز سیاه قلم


نقاشی سیاه قلم یکی از زیباترین شاخه های هنرهای تجسمی است ، که در واقع می توان آن را به نوعی مادر نقاشی های دو بعدی بر روی سطوح کاغذ ، مقوا ، بوم و دیگر سطوح دانست ، چرا که در طراحی سیاه قلم ، مخصوصا زیر شاخه طراحی چهره ،  شما بیشتر از همه با نورها و سایه ها و حجم پردازی سر و کار دارید !

البته خاطر نشان کنم که در این میان طراحی و نحوه در دست گرفتن قلم تا رقص و هارمونی خطوط بر روی سطح دو بعدی کاغذ ، بسیار مهم و همیشه در اولویت قرار دارد !

در این مقاله مختصر توضیحی درباره تعدادی از ابزار طراحی رایج و وسایل مورد نیاز سیاه قلم در ایران و جهان در سال 2017 خواهیم داد ، با ما همراه باشید.

مداد طراحی :

به عنوان اولین ابزار طراحی و در واقع مهمترین ابزار می توان به مداد اشاره کرد ، که تصویرش رو در بالا می بینید . به عنوان یک مداد خوب در اینجا میتوان از مداد B2 استدلر نام برد که با استاندارد بالای خود می تواند خطوطی قوی و چشم نواز را برای شما خلق کند .

 

پاک کن خمیری :

جنسیت این پاک کن دقیقا همانند خمیر بازی بچه هاست و با خاصیت چسبندگی که دارد وقتی روی سطح کاغذ و یا مقوا کشیده میشود به سادگی خطوطی که با مداد و یا سایه هایی که با ابزار سیاه قلم (به غیر از کنته) کشیده شده است را محو و پاک میکند . بزرگترین مزیت این پاکن جنسیت خمیری آن است که به ما کمک میکند تا آن را به راحتی شکل داده و برای پاک کردن نقاط خیلی کوچک و یا سطوح گسترده تر استفاده کنیم .

و دیگر مزیت بزرگ این پاک کن این است که همانند پاک کن های معمولی پلیسه نمی دهد و درواقع از پاک کن چیزی کنده نمی شود که سطح کاغذ را کثیف کند و تمام سیاهی و رنگها را به خود می گیرد .

بهترین مارک برای پاک کن خمیری مارک فابرکاستل است .

لطفا برای مشاهده کامل مطلب به سایت تک نگاره ها مراجعه فرمایید.

۲۹ شهریور ۹۶ ، ۱۵:۳۷ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علیرضا شیرین

طراحی چشم و سایه چشم از روی عکس

طراحی چشم و سایه چشم از روی عکس

طراحی چهره 

 

قبل از خواندن این بخش از طراحی چشم اگر مطالب بخش طراحی چشم استاندارد را نخواندید،حتما ابتدا این بخش را مطالعه کنید.
بخش دوم :

تکنیک : هاشور سیاه قلم
در 10 مرحله 
ابزار : مداد b6 و b2 استدلر لوموگرام ( از مارکهای دیگر هم می توانید استفاده کنید ) - کاغذ سفید معمولی

 

چند نکته مهم درباره تکنیک هاشور در نقاشی چهره و سبک سیاه قلم :

 

نکته اول : در تکنیکی که ما به شما آموزش می دهیم تمامی خطوط هاشور که برای سایه ها استفاده می شود باید در یک زاویه باشند ، درست همانند طرح تمام شده در بالای صفحه !

نکته دوم : اینکه میزان تراکم خطوط و میزان تیرگی ( که ارتباط مستقیم با میزان فشار مداد هم دارد ) تاثیر مستقیم بر روی میزان سایه ها و روشنایی ها دارد و در واقع هجم کار ( فرو رفتگی و برجستگی ) را نمایش می دهد .
نکته سوم : برای این سبک از هاشور و سایه زدن چشم ، حتما در تمام طول مدت کار ، مداد خود را با کاتر و یا تراش تیز نگه دارید.

 شماره ۱

فرم کلی چشم (لثه و کیسه اشک):

قدم اول در طراحی چهره ابتدا خطوط بیرونی لثه را درست همانند عکس طراحی کنید ، به زاویه خطوط ، میزان خمیدگی پلک بالا و پایین توجه کنید ، نحوه اتصال لثه به کیسه اشک چشم خیلی مهم است و سایز و زاویه کیسه اشک چشم را هم به درستی ترسیم کنید .

ضخامت لثه ها همواره در این عکس یکسان است .

همانطور که در طراحی چشم بالا می بینید ، سمت راست چشم کمی پایینتر و دم چشم کمی به سمت بالا تمایل دارد و این نکته ای است که هنرجویان گاهی در طراحی چهره به آن توجه نمی کنند .

طراحی چشم 1

شماره ۲

چین پلک بالا و پایین ، عنبیه و مردمک:

پس از طراحی فرم کلی چشم ( لثه ها ) نوبت به کشیدن عنبیه است ، همانطور که در عکس می بینید ، خط مرز عنبیه تقریبا از وسط یک مقدار خیلی کمی سمت چپ تر کشیده شده و به میزان خمیدگی و گردی آن دقت کنید ، مردمک در وسط عن

 

بیه کمی به سمت بالا متمایل است .

در انتهای سمت چپ چشم یا همان دم چشم ، در عکس سیاهی شدیدی وجود دارد که آن را نیز در طراحی چشم با مداد مشخص می کنیم .


طراحی چشم 2

لطفا برای مشاهده ادامه مطلبطراحی چشم و سایه چشم از روی عکسبه سایت مراجعه نمایید.

 
۲۶ شهریور ۹۶ ، ۱۲:۵۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علیرضا شیرین

طراحی چهره

آموزش طراحی چشم استاندارد در ۷ مرحله (طراحی چهره پایه)

در بخش طراحی چشم استاندارد اول از همه اجزا تشکیل دهنده چشم را به شما معرفی می کنیم و سپس طریقه صحیح طراحی چشم استاندارد را قدم به قدم با هم تجربه می کنیم ، در اینجا خاطر نشان می کنم که طراحی بالا و عکس کناری فقط جهت معرفی اجزا در کنار هم قرار گرفته اند و عکس و طراحی بالا ارتباطی به هم ندارند .

طراحی چشم استاندارد یعنی چشمی که فقط با مقدار کمی تغییرات به فرم خاص می رسد و با یادگیری این چشم ، علاوه بر اینکه هنرجو بیشتر متوجه نقاط خمیدگی و زاویه های عکسها می شود . بلکه درک استانداردی هم از اجزا و فرمهایی که در بیشتر طراحی چهره ها مشابه هستند پیدا می کند .

پس فرم های استاندارد هر یک از اجزا چهره را جدی بگیرید !

در ضمن شناخت نام این اجزا در روال طراحی چهره الزامی نیست ، اما این شناخت می تواند به روند یادگیری شما کمک کند .

  1. چین خوردگی پلک بالا
  2. لثه چشم
  3. مردمک
  4. عنبیه
  5. تخم چشم (سفیده چشم)
  6. چین خوردگی پلک پایین
  7. کیسه اشک چشم
  8. جلوی ابرو
  9. دم ابرو

آموزش طراحی چهره

شماره ۱ :

طراحی دایره و بیضی

در این تمرین شما باید دایره ای کاملا گرد رسم کنید که همان عنبیه چشم می باشد و عنبیه را دقیقا وسط و حدودا سه میلی متر به سمت بالا ترسیم کنید . به فاصله قسمت پایینی عنبیه تا بیضی خیلی دقت کنید که بیشتر نشود .

شماره ۲ :

طراحی مردمک چشم

مردمک دقیقا وسط عنبیه قرار می گیرد . و سپس با یک خط بیضی را به دو قسمت تقسیم می کنیم که اگر پس از این تقسیم پایین  مردمک بر روی خط قرار گرفت ، محل عنبیه و مردمک صحیح می باشد .

آموزش طراحی چشم

شماره ۳ :

فرم ساده طراحی چشم

در طراحی چهره ، چه در سیاه قلم و یا در سایر هنرهای تجسمی باید به تمام جزئیات توجه شده و میزان خمیدگی خطوط و فاصله آنها با یکدیگر با دقت رسم شود و در اصل نقاشی رئال و هایپر رئال چهره بر پایه دقت و ظرافت بنا می شود .

در طرح شماره ۳ همانطور که در تصویر بالا می بیند نیمه بالایی چشم از سه خط و نیمه پایینی از دوخط تشکیل شده .

شماره ۴ :

رسم دقیقتر خط بیرونی لثه چشم

شکستگی های بین خطوط موجود در طرح شماره ۳ را به خمیدگی و خطوط را به منحنی تبدیل می کنیم . همانطور که می بینید در تصویر شماره ۳  قسمت پایینی چشم از یک خط با شیب ۴۵ درجه و یک خط صاف افقی تشکیل شده و در تصویر شماره ۴ آن دو خط به صورت یک منحنی یکپارچه کشیده شده و شکستگی بین آنها حذف شده است .

در تصویر شماره ۴ به فرم و اندازه کیسه اشک چشم و زاویه آن توجه کنید ، به نوعی که زیاد به سمت پایین و یا بالا خم نشود .

لطفا برای مشاهده ادامه مطلب آموزش طراحی چشم به سایت مراجعه نمایید.

۲۱ شهریور ۹۶ ، ۱۳:۰۵ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علیرضا شیرین

آموزش طراحی سیاه قلم چهره علیرضا شیرین

طراحی با مداد

طراحی با مداد:

در میان انواع موضوعاتی که علاقمندان به هنر ، تمایل به نقاشی دارند هیچ یک پیچیده تر و زیباتر از طراحی چهره نیست ، که در این میان با گذشت زمان و استفاده از ابزار مدرن و ظهور متدی به نام سیاه قلم ، دریچه زیبا و جذابی رو به هنر طراحی با مداد گشوده شده.

سر انسان ، بیان کننده ی ظرافتهای فرم ، ترکیب و نسبتهایی می باشد که ارائه و پیاده سازی آنها توسط هنرجوبان ، نیاز به تلاش فراوان دارد.

البته شایان ذکر است که بسیاری معتقدند طراحی چهره ، تنها یک (تلاش دائم) نیست ، بلکه یک مبارزه بسیار زیباست.

بیشتر موارد این کلاس ها و دوره های آموزش طراحی و نقاشی ، عمدتا همانهایی هستند که توسط مجسمه سازان یونانی تکمیل شده اند ، اطلاعات آناتومی و تناسباتی اولین بار توسط هنرمندان دوره رنسانس جمع آوری گردید . اگر چه بیان هنر در دورانهای مختلف به شیوه های گوناگون است ، ولی ما هنوز بر اساس مبنایی که این هنرمندان پایه ریزی کردند عمل میکنیم .

و صد البته درک سریع و آسان این تناسبات چهره و حجم پردازی ها نیاز به آموزشهایی دارد که باید توسط اساتید دارای تجربه و پشتوانه علمی بالا ، به شما هنرجویان منتقل شود ، و این بسیار مهم است که شما به چه کسی گوش می دهید و از چه کسی می آموزید ، آیا شخصی که از او می آموزید به این علوم واقف و تجربه استفاده از آن را دارد ؟  که درک این موضوع با مشاهده آثار وی و هنرجویان ایشان ، چندان کار سختی نیست .

طراحی چهره

کلاسهای آموزش طراحی چهره و نقاشی سیاه قلم  :


مباحث و تمرینات طراحی و نقاشی که در این کلاسها آموزش داده می شود با ترکیبی از مباحث آکادمیک که شامل ( طراحی آناتومی سر و صورت ، تناسبات چهره ، نحوه صحیح ترسیم ، اصطلاحات رایج در هنر طراحی و نقاشی و… ) می باشد .


و مباحث علمی و تجربی طراحی و نقاشی که شامل نحوه استفاده از ابزار برای طراحی و نقاشی سیاه قلم و پاستل گچی ، حجم پردازی سه بعدی بر روی سطح دو بعدی کاغذ و مقوای اشتنباخ و نحوه نقاشی کردن صحیح بافتها و جنسیت پردازی صحیح عناصر موجود در تابلو ، مانند طراحی و نقاشی از سنگ ، چوب ، پارچه های گوناگون ، مایعات ، و نقاشی از چین و چروکها و بافت بسیار زیبا و فوق العاده دقیق پوست انسان و پیچ و تاب موها و… است .

حضور در این دوره از کلاسهای آکادمیک طراحی و نقاشی ، هیچ گونه پیش شرط و یا نیاز به سابقه حضور در کلاسهای نقاشی دیگری را ندارد .

حداقل سن مجاز جهت ثبت نام در این کلاسها 14 سال به بالا می باشد . کلاس طراحی و نقاشی سیاه قلم و پاستل گچی حالت نیمه خصوصی دارد و با هر هنرجو به صورت جداگانه کار شده و تمرینات رفع اشکال می شود .

مباحث کلاسهای آموزش طراحی و نقاشی :

یک : نحوه رسم صحیح دایره ، بیضی و خطوط کاربردی به همراه طراحی از تناسبات دقیق چهره

دو : شروع کار با ابزار کنته ، نحوه صحیح استفاده از هر ابزار و شناخت کامل متریال (ابزارو مواد کاری) در کنار حجم پردازی در نقاشی ، طراحی و نقاشی اجزاء صورت از روی عکس و نمونه ها ، جهت درک بهتر حجم های صورت و طراحی از آنها در زاویه های گوناگون و شبیه سازی تک تک اجزاء

سه : طراحی و توضیح آناتومی سر و صورت شامل اسکلت سر ، عضله ها و تاثیر آنها بر روی حالات و چین و چروک های چهره ، جهت درک هرچه بهتر فرم صورت ، حجمها و…

چهار : شروع اولین تابلو نقاشی در کنار تمرین انواع بافتها و نقاشی و شبیه سازی انواع جنسیتهای اشیاع ، احجام گوناگون ، مایعات و انسان و…

طراحی با مداد

مطالب من را در میهن بلاگ و تبلاگ و بلاگفا نیز دنبال کنید.

۱۳ شهریور ۹۶ ، ۱۶:۴۱ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علیرضا شیرین